CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE A MUNICIPIULUI BUCURESTI (CCIB)
Din 1868 in serviciul comunitatii de afaceri

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) este o organizatie autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop patrimonial, cu personalitate juridica, de utilitate publica, destinata reprezentarii, apararii si sustinerii intereselor membrilor sai si a celorlalti operatori economici din municipiul Bucuresti, pentru dezvoltarea comertului si industriei, agriculturii si serviciilor corespunzator cerintelor economiei de piata.

Cladirea veche a CCIB

Membrii CCIB isi desfasoara activitatea in cadrul a sase sectiuni, respectiv: Servicii, Industrie, Comert, Turism, Cercetare-Dezvoltare-Inovare si Membri Colectivi. Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti este continuatoarea de drept a Camerei de Comert Bucuresti, indiferent de forma de organizare si functionare sau de denumirea avuta in perioada de timp de la constituirea sa in 1868, fiind practic nedesfiintata de-a lungul istoriei sale.

Camera bucuresteana nu lucreaza numai cu si numai pentru membrii sai, ci se adreseaza intregii comunitati de afaceri din municipiul Bucuresti. Conform statutului Camerei, membrii CCIB dispun, insa, de o serie de facilitati (de exemplu: reduceri de tarife, inclusiv pentru contractarea de spatiu expozitional la targurile organizate de ROMEXPO SA).

In calitate de reprezentant autorizat al mediului de afaceri bucurestean, CCIB se implica sustinut in asigurarea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi transparent, favorabil dezvoltarii durabile a economiei Capitalei, prin promovarea unor initiative legislative benefice pentru mediul de afaceri. De asemenea, Camera bucuresteana sprijina autoritatile administratiei publice locale in scopul dezvoltarii economico-sociale a Capitalei, inclusiv prin implicarea in cadrul unor actiuni desfasurate in parteneriat public-privat. De altfel, CCIB activeaza in cadrul unor comisii şi grupuri de lucru la nivelul Ministerului Finantelor Publice, Institutiei Prefectului Municipiului Bucureşti, Primariei Sectorului 2 si Primariei Sectorului 3.

Promovarea ofertei romaneşti in strainatate, indeosebi in spatiul extra-UE, atat prin mijloace traditionale (forumuri şi misiuni economice, organizate inclusiv in baza celor circa 70 de acorduri de colaborare incheiate cu organizatii similare de pe toate continentele), cat şi prin deschiderea pe piete-tinta a unor reprezentante ale CCIB, dublate de expozitii permanente cu produse realizate in Romania; promovarea domeniilor cheie ale economiei romaneşti (energia verde, turismul, industria de prelucrare a produselor agro-alimentare); apropierea mediului academic de mediul economic; pregatirea comunitatii de afaceri pentru atragerea de fonduri europene sunt doar cateva dintre modalitatile concrete prin care CCIB vine in sprijinul comunitatii de afaceri.

Pentru a va pune in practica ideile si a va materializa planurile de afaceri, in sprijinul dumneavoastra vine o camera de comert puternica, care va ofera o gama larga de servicii la nivel european, adaptate perfect cerintelor pietei. Fie ca doriti sa initiati o afacere, fie ca aveti deja o afacere si doriti sa va extindeti, fie ca sunteti un investitor strain si doriti sa deschideti o sucursala sau reprezentanta in Romania, fie ca aveti un litigiu comercial sau civil si nu doriti sa ajungeti in instanta, echipa Camerei este langa dumneavoastra!

Noi va ajutam sa evitati birocratia, va oferim informatii de calitate si va ajutam sa va promovati produsele si serviciile si sa dezvoltati noi parteneriate de afaceri.

INTERNET & MOBILE WORLD
Diamond
CERTIND
EximBank
WFS
Libraria Eminescu
Strategic
Hospice
Olimpic
Apulum94
Zizin
Coface
Tribuna Economica
Comunicate de presa