Reprezentanta CCIB in EAU
HEITEC

DE CE EMIRATELE ARABE UNITE?

 • EAU reprezinta cel mai important partener economic al Romaniei in Orientul Mijlociu si Africa, o piata considerabila pentru marfurile romanesti si un important punct de tranzit pentru exporturile noastre catre alte state din Golf.
 • Volumul schimburilor bilaterale a inregistrat, la sfarsitul anului 2010, peste 202,5 milioane euro, din care exporturile romanesti catre EAU au reprezentat peste 175,1 milioane euro, iar importurile din EAU - peste 27,4 milioane euro.
 • Dispun de mari rezerve de petrol si gaze naturale, ambele valorificate din plin. Veniturile considerabile obtinute din exportul hidrocarburilor au fost utilizate pentru crearea si modernizarea industriei proprii (rafinarii de petrol, uzine metalurgice, uzine chimice, termocentrale, fabrici de ciment s.a.), dar si a unei infrastructuri moderne (4 aeroporturi internationale, autostrazi, porturi dinamice).
 • Politici fiscale coerente, care incurajeaza investitiile si dezvoltarea afacerilor. Nu se percepe impozit pe profit sau pe venit, iar taxele vamale sunt practic inexistente. Comerciantii si investitorii primesc foarte usor vize de intrare si de sedere in aceasta tara.

CUM?

2009, aprilie: Semnarea acordului de colaborare dintre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Camera de Comert si Industrie Sharjah (CCI Sharjah), cu ocazia misiunii economice conduse de presedintele CCIB, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu in EAU - Emiratele Dubai si Sharjah, parte a strategiei de abordare cu prioritate a pietelor din afara Uniunii Europene. Cu acest prilej, ca un prim proiect concret de punere in practica a prevederilor acordului, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a anuntat deschiderea in Emiratele Arabe Unite a unei reprezentante ce va deservi intreaga zona a Golfului. Aceasta va fi dublata de deschiderea unei expozitii permanente cu produse romanesti in Emiratul Sharjah.

2009, octombrie: Organizarea unei noi misiuni economice in Emirate, ca urmare a interesului celor doua comunitati de afaceri pentru dezvoltarea unor proiecte comune. Misiunea s-a adresat indeosebi firmelor din domeniul proiectarii industriale si civile.

2010, mai, Romania (Bucuresti): Organizarea conferintei de prezentare a proiectului vizand deschiderea reprezentantei CCIB si a expozitiei de produse romanesti la Sharjah. La recomandarea sistemului cameral din Emiratele Arabe Unite, una dintre cele mai influente organizatii din zona, compania NASCO, prin filiala sa SS General Trading, a preluat responsabilitatea acestui birou reprezentativ.

2010, mai-iunie, Romania: Organizarea unor conferinte de prezentare a proiectului, cu sprijinul CCI judetene, in orasele: Iasi, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Timisoara si Arad. Au fost subliniate avantajele de care beneficiaza firmele romanesti care aleg sa-si promoveze produsele si serviciile in zona Golfului.

2011, martie: Anuntarea de catre prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a deschiderii, la data de 23.04.2011, a reprezentantei CCIB si expozitiei permanente cu produse romanesti la Sharjah, in cadrul GCC-South East Europe Forum „Business and Cooperation Opportunities" de la Bucuresti.

2011, aprilie: Deschiderea reprezentantei CCIB si a expozitiei permanente de la Sharjah in Emirat. Expozitia a fost inaugurata in cadrul Sharjah Expo Center, concomitent cu deschiderea Conferintei Islamice la care au participat firme din 28 de tari.

SERVICII OFERITE

 • Spatiu de expunere in cadrul Sharjah Expo Center (http://www.expo-centre.ae/en/), constructia si dotarea standurilor urmarind specificul fiecarei companii. Complexul expozitional este cel mai mare din Emiratul Sharjah si este situat strategic intr-o zona frecvent vizitata de oamenii de afaceri.
 • Promovarea produselor si serviciilor in: Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Bahrain, Oman, Siria, Liban, Irak, Iordania, Yemen, Egipt, Sudan, Libia, Algeria, Tunisia, Maroc, Mauritania, Iran, India, Afganistan si Pakistan.
 • Alocarea unor specialisti in domeniu care se vor ocupa de identificarea si concretizarea oportunitatilor de afaceri si a proiectelor de cooperare in Emiratele Arabe Unite si in tarile din regiune, mentionate mai sus
 • Studii de piata
 • Receptionarea produselor si exponatelor in vama si transport la expozitie
 • Recomandarea firmelor si agentilor de reprezentare
 • Asistenta pe parcursul negocierilor

Expozitia permanenta de produse romanesti de la Sharjah, proiect initiat de Camera bucuresteana, a devenit realitate cu sprijinul semnificativ al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), dar si cu suportul Consiliului de Export, al CCI Sharjah si al SS General Trading - firma partenera a CCIB in Sharjah. Expozitia vizeaza promovarea eficienta a ofertei romanesti in zona, sustinerea firmelor romanesti care doresc sa dezvolte afaceri pe pietele din regiunea Golfului, dar si sprijinirea firmelor locale care doresc sa intre pe piata romaneasca.


 

Contact:

Centrul Organizare Evenimente, Relatii Interne si Internationale
Tel.: 021 311 5893
Fax: 021 319 2696
e-mail: externe@ccib.ro

INTERNET & MOBILE WORLD
Diamond
CERTIND
EximBank
WFS
Libraria Eminescu
Strategic
Hospice
Olimpic
Apulum94
Zizin
Coface
Tribuna Economica
Comunicate de presa