CCIB

Cuvant inainte


Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) organizeaza anul acesta editia a XIX-a a Top-ului Firmelor din Municipiul Bucuresti, manifestare devenita traditionala pentru cea mai dinamica si puternica comunitate de afaceri a tarii, cea din Capitala.

Ca omagiu adus contributiei sale la consolidarea comunitatii de afaceri si in semn de respect pentru efortul de a cultiva – cu staruinta si tenacitate – valorile civilizatiei europene si principiile societatilor democratice in viata politica, culturala si sociala româneasca, Colegiul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti a hotarât sa acorde Trofeul HERMES 2012 fostului presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.

 Laureatii topului au fost stabiliti conform celei mai severe si complexe metodologii, aprobata si aplicata unitar, la nivel national in intregul sistem cameral. In stabilirea clasamentelor finale au fost luati in calcul indicatori precum: cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat, calculati in baza a treisprezece elemente extrase din situatiile financiare depuse de companii la Ministerul Finantelor Publice si la Oficiul National al Registrului Comertului. Pentru a nu lasa inertia institutiilor statului sa afecteze plasarea in clasament a companiilor, ca element de noutate, la nivel cameral s-a luat decizia ca anul acesta sa fie compensate creantele cu datoriile in legatura cu bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului. 

Actuala scena economica globala forteaza firmele sa reconsidere modalitatile de abordare a pietelor pentru a face fata provocarilor, le obliga la permanenta adaptare si reinventare. In contextul in care in Uniunea Europeana, dar si pe plan mondial, redresarea economica ramane relativ fragila, a vorbi despre afaceri de succes – precum cele ale premiantilor nostri – inseamna a vorbi despre competitivitate. Competitivitate generata de productivitatea ridicata si, foarte important, de un management performant si de o cultura organizationala solida – cultura muncii bine facute si a respectului fata de clienti.

Premiem rezultatele obtinute de firmele ai caror manageri au dovedit ca au viziune si pentru care notiuni precum cea de „managementul schimbarii”, sau „managementul riscului” au iesit de mult timp din sfera teoreticului, a dictionarului de termeni economici. Rasplatim, de asemenea, eforturile echipelor de management care au inteles ca traversarea perioadelor dificile presupune decizii curajoase. 

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 132.076 de firme care au depus bilantul aferent anului 2011, au indeplinit criteriile de eligibilitate 28.189 de firme. Dintre acestea, suntem onorati sa recompensam 3.881 de firme in cadrul a sase domenii de activitate – cercetare-dezvoltare si high tech; industrie; constructii; servicii; comert, turism; agricultura, pescuit, piscicultura – si, in cadrul fiecarui domeniu, pe cinci clase de marime – intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi, in cadrul a 251 de clase de activitati.
Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucuresteni este rasplatita, pentru al XII-lea an consecutiv, cu Trofeul creativitatii, ce va fi decernat in baza datelor de la OSIM.

Adresez sincere felicitari laureatilor! 

Succes in afaceri tuturor! 

prof. univ. dr. ing. Sorin DIMITRIU,
presedinte

Sponsor Oficial
Renault
Sponsori Gold
BCRS
Rin Hotels
Sponsor Silver
Apulum94
Parteneri media
INTERNET & MOBILE WORLD
Diamond
CERTIND
EximBank
WFS
Libraria Eminescu
Strategic
Hospice
Olimpic
Apulum94
Zizin
Coface
Tribuna Economica
Comunicate de presa