Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti
Afacerea
--------------------------------- ---------------------------------
Anul XII, Nr. 38-39 (619-620) 13-26.09.2017 > Retrospectiva

Presedintele CCIB, la Mediafax Talks About IMM-urile Romaniei: „Multor oameni de afaceri romani le lipseste cultura antreprenoriala”

Presedintele CCIB, la Mediafax Talks About IMM-urile Romaniei: „Multor oameni de afaceri romani le lipseste cultura antreprenoriala"

La inceputul lunii septembrie, la Hotelul J W Mariott, a avut loc cea de a X-a conferinta din seria „Mediafax Talks About", centrata de aceasta data pe problemele cu care se confrunta intreprinderile mici si mijlocii din tara noastra.De ce sunt antreprenorii romani stresati? De ce nu obisnuiesc acestia sa-si faca planuri de afaceri? Care sunt rezultatele finantarilor acordate IMM-urilor? Ce prevede strategia guvernamentala pentru IMM-uri? Cum invatam sa fim antreprenori? Care este rolul bancilor si al FNGCIMM in dezvoltarea proiectelor IMM? Ce solutii a identificat mediul de afaceri pentru dezvoltarea IMM-urilor? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care participanţii din mediul public si privat au încercat să răspundă in cadrul evenimentul amintit.

„Multor oameni de afaceri romani le lipseste cultura antreprenoriala. Iata de ce, in multe cazuri acestia nu au o gandire strategica, „nu vad in ansamblu si pe termen lung". Am remarcat, de asemenea, ca antreprenorii romani nu evalueaza corect riscurile cu care se confrunta, riscuri generate de evolutia mediului intern, dar si a celui extern, cu efecte negative majore asupra stabilitatii business-ului pe care-l conduc", a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in deschiderea conferintei organizate de Mediafax. Presedintele Camerei bucurestene a punctat faptul ca dezvoltarea culturii antreprenoriale nu se poate face decat de catre formatori care stapanesc perfect, atat in teorie, cat si in practica, principiile economiei de piata. In acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a amintit cateva dintre actiunile aflate pe agenda CCIB, menite sa vina cu solutii si raspunsuri  la principalele probleme cu care se confrunta antreprenorii romani.

La eveniment au participat, de asemenea,  Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, Paula Gabriela Pârvănescu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Mirela Iovu, vicepreşedinte al CEC Bank, Alexandru Petrescu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Marius Ghenea, business angel, Radu Savopol, fondator al 5 ToGo, Aliz Kosza, business mentor, Iuliana Stan, business manager la Human Synergistics şi Daniel Pană, tax director la KPMG.

Potrivit Mediafax, in timp ce reprezentanţii băncilor consideră că acum este momentul propice pentru lansarea în afaceri, apreciind creativitatea si optimismul întreprinzătorilor, consultanţii şi liderii organizatiilor de afaceri arată că mediul economic este încă lipsit de stabilitate şi predictibilitate. In acest context, s-a apreciat faptul ca plata defalcata a TVA poate constitui un factor perturbator al calitatii mediului de afaceri in perioada urmatoare. Cu toţii au fost însă de acord că există o nevoie din ce în ce mai acută de cultură antreprenorială şi au subliniat necesitatea organizării unui învăţământ de specialitate.

Cristina SERBANESCU
cristina.serbanescu@ccib.ro

Imprima paginaMicsoreaza fontMareste font


Articol vizualizat de 700 ori.
Publicitate

---------------------------------- certind
---------------------------------- certind
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- akcenta
---------------------------------- eminescu
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- REBU
---------------------------------- Apulum94