Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti
Afacerea
--------------------------------- ---------------------------------
Anul XII, Nr 6-7 (587-588) 1-14.02.2017 > Din lumea afacerilor

Beneficiati acum de avantajele pe care le ofera originea preferentiala a marfurilor exportate! Obtineti certificat de origine de la CCIB!

Pentru ca partenerii din tarile care au incheiat acorduri comerciale cu Uniunea Europeana sa beneficieze, la importul marfurilor livrate de companiile/firmele dvs., de facilitatile prevazute in aceste acorduri cu privire la plata taxelor vamale (scutiri sau reduceri fata de tariful de baza), precum si de formalitati vamale rapide, trebuie sa faca dovada originii marfurilor cu un certificat de origine. Acest document se emite atat pentru exportul romanesc direct, cat si pentru programele cu finantare externa, la nivel national.

In baza acestui certificat de origine, eliberat, potrivit prevederilor art. 4, alin. e) din Legea 335/2007, de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), firmele beneficiaza de avantajele pe care le ofera originea preferentiala a marfurilor exportate, respectiv facilitati tarifare (taxe vamale reduse sau zero) pentru marfurile comercializate intre tari, atat in baza acordurilor comerciale existente, cat si atunci cand o tara acorda unilateral astfel de beneficii.

Actele necesare pentru eliberarea unui certificat de origine sunt disponibile pe site-ul www.ccib.ro, sectiunea Servicii/ Emiterea de certificate si documente/ Eliberarea de certificate de origine.

Costul eliberarii unui certificat de origine este de 255 lei+TVA pentru membrii CCIB si 365 lei+TVA pentru companiile care nu ni s-au alaturat in calitate de membru. Pentru al doilea certificat emis se acorda o reducere de 20%.

Pe langa acest serviciu, specialistii camerei bucurestene va pot acorda consultanta privind operatiunile de comert exterior si va pot sprijini sa va dezvoltati afacerea prin identificarea de parteneri straini, inclusiv prin birourile de reprezentare deschise de Camera bucuresteana pe piete cu potential. Informatii suplimentare privind oportunitatile de a promova si extinde afacerea cu ajutorul profesionistilor CCIB se pot obtine accesand site-ul www.ccib.ro, sectiunea Servicii de consultanta.

Contact pentru certificate
de origine:

Dorina Ionita,
consultant cameral
mobil: 0722 303 484
e-mail: dorina.ionita@ccib.ro                           

Contact pentru servicii
de consultanta:

Mircea Toader,
Consilier al Presedintelui CCIB,
pentru relatii internationale
tel: 021 319 0105
mobil: 0723 144 663
e-mail: mircea.toader@ccib.ro

 

Imprima paginaMicsoreaza fontMareste font


Articol vizualizat de 2319 ori.
Publicitate

---------------------------------- certind
---------------------------------- certind
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- akcenta
---------------------------------- eminescu
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- FOREN
---------------------------------- REBU
---------------------------------- Apulum94